hannibal052Fredagen den 4 mars tecknade deckarförfattaren Dan Buthler, journalisten Mats Lerneby och barn- och ungdomsförfattaren Leif Jacobsen avtal med agentbyrån Brandt New Agency. Författarkollektivet har nyligen avslutat arbetet med första delen i en ny historisk bokserie för barn och ungdomar med arbetsnamnet Tidsväktarna/Time Twins. Första delen heter Häxan och liljan.

Häxan och liljan är den första delen i Tidsväktarna (Time Twins), en spännande historisk science fiction-serie för ungdomar. Tvillingarna Max och Marie är tretton år gamla när de kastas in i tidsresornas värld, där de får möta några av historiens mest framstående personer och uppleva de tidsepoker där de levde och verkade. Underhållande, fartfylld och lärorik läsning - ett äventyr genom tid och rum.

Den första boken, Häxan och liljan, utmärks av ett högt tempo, historiskt trovärdiga beskrivningar och spännande möten med bland andra Leonardo da Vinci och Niccolò Machiavelli i ett smutsigt och levande 1500-talets Florens. Under äventyrets gång förstår tvillingarna att de kan använda sina personliga särdrag för att undkomma farliga situationer som de hamnar i.


Det var under en fotbollsresa med författarlandslaget som Leif Jacobsen, Mats Lerneby och Dan Buthler, enades om att det behövs bättre historisk ungdomslitteratur. Med sina samlade erfarenheter som journalist, faktagranskare, ekonom, författare, översättare och historiefantast har de nu påbörjat skapandet av ett nytt litterärt fenomen.

Författarkollektivet planerar att skriva ett femtontal böcker i den här serien, som följer tvillingarna Max och Maries smått otroliga äventyr i tid och otid ...

Brandt New Agency kommer nu att påbörja arbetet med att sälja boken i Sverige och utomlands. Läs mer här.

Share